De olika verktygen som används för bergborrning

Bergborrningsoperationer utförs i första hand med hjälp av olika bergborrverktyg. Beroende på typ av stenyta väljs maskinerna för borrning i bergarter. Nu anlitar många byggföretag utbildad betongbrytare för att göra stenbrytningen bättre.

f:id:slatasprangningteknik:20190115162750j:plain

Här tittar vi på några av de väsentliga verktygen och hur de används för bergborrning:
Jackhammers: Dessa är nödvändiga för att borra hål i nedåtriktad riktning. I allmänhet klassificeras jackhammare baserat på deras vikter. Den komprimerade luften strömmar genom hammaren vilket i sin tur medför att kolven går fram och tillbaka. I slutändan har hammareffekten.
Drifters: Dessa liknar mycket jackhammarna; emellertid är de relativt större och är vanligtvis monterade för borrning i en nedåtriktad, horisontell eller uppåtriktad riktning. Drifterna används huvudsakligen för bergsgrävning, gruvdrift och tunnelning.
Vagnsborrar: Drifters monteras på master och sedan monteras de på hjul. De är kända för att fungera bättre i jämförelse med jackhammarna. Användningen är vanlig i terrängen och är tillräckligt effektiv för att borra vid alla vinklar.
Spårmonterade borrar: Dessa är avancerade vagnsåtor. För närvarande används de mer i jämförelse med vagnsövningarna. De ger ökad precision än vagnens borrar och kan borra hål i alla vinklar precis som vagnens borrar.
Hjulmonterade borrar: Dessa är väldigt lik de banmonterade borren men deras verksamhet är begränsad till markytan. De kan smidigt drivas på marknivåer för att vara exakta.

Kolvborrningar: Dessa är kända som slagverkstyp av borrar och kolvens slag och rotation kan justeras för precisionsborrning.

f:id:slatasprangningteknik:20190115162826j:plain

Det finns också några andra borrmaskiner. Vanligtvis föredras de som nämns ovan. Urvalet av borrverktyget beror helt och hållet på kostnadseffektivitet och snabba resultat. En formell inspektion av sajten gör det vanligtvis av de idealiska borrmaskinerna som gör driften lämplig.